Skip to content

Vodič za korisnike

Pravila posudbe

  • Korisnik može posuditi maksimalno 3 knjige odjednom.
  • Korisnik knjigu može posuditi na 14. dana.
  • Posuđena knjiga može se produžiti dva puta.

Kako se učlaniti u knjižnicu?

Sve što je potrebno za učlanjivanje je osobni dokument. Učlaniti se možete u knjižnici u radnom vremenu. Prilikom učlanjenja prihvaćate uvjete korištenja svih naših usluga te preuzimate člansku iskaznicu.

Koliko iznosi članarina?

Godišnja članarina iznosi 7€.

Mogu li nabaviti knjigu koje nema u knjižnici?

Knjižnica i čitaonica Pitomača svojim korisnicima nudi mogućnost međuknjižnične posudbe što znači da na zahtjev možete dobiti i knjigu koje nema u našem asortimanu ako je mi možemo nabaviti od druge knjižnice. Za više informacija obratite se knjižničaru.

Koja pravila vrijede u prostorima knjižnice?

U prostorijama knjižnice mora vladati red i mir, kako bi se djelatnosti knjižnice mogle nesmetano odvijati.

U prostorijama knjižnice zabranjeno je: glasno i bučno govoriti, smetati drugim članovima u njihovu radu, ometati uobičajeni rad djelatnika knjižnice, pušiti, nepristojno se ponašati, oštećivati knjižnu građu, inventar, prostorije, uređaje i drugo

Koje je radno vrijeme knjižnice?

Svaka prva i treća subota u mjesecu su radne. Na dnevnoj bazi radno vrijeme ovisi o tome je li taj tjedan subota radna. Detalje pogledajte OVDJE.

Izgubio/oštetio sam knjigu, što učiniti?

Trošak izgubljene odnosno oštećene knjige potrebno je nadoknaditi novim primjerkom istog naslova istog izdanja ili plaćanjem jedinstvene naknade prema cjeniku.

Skip to content