Skip to content

Silvija Kolar-Fodor održala je predavanje pod nazivom “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine”

U Knjižnici i čitaonici Pitomača pred mnogobrojnom publikom održano je vrlo zanimljivo i poučno predavanje pod nazivom “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine”. Predavanje je držala Silvija Kolar-Fodor, autorica, biovrtlarka i aktivistica te vlasnica Biovrta – u skladu s prirodom koji se prostire na 8 ha. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom”, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima.

Na predavanju otkrila je kako u vlastitom vrtu moguće uzgajati i imati hranu dostupnu tijekom cijele sezone, kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što se može uzgajati i tijekom zimskih dana, što se može sijati više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da bi bile dostupne u vrijeme i kad ne rastu na vrtu.

Također, predavačica je i predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.

Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije  pa je tako dio svog sjemena poklonila svima koji su došli na predavanje u knjižnicu, a nakon predavanja je bila i razmjena sjemena s lokalnim čuvarima istoga. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. godinu.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, foto: Foto Begović)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content